Project Description

Vodafone stuurt haar klanten, zoals alle grote providers en merken, een nieuwsbrief. Hierin stonden vooral aanbiedingen van telefoons en abonnementen. En dat is raar, want de kans is groot dat je een Vodafone abonnement hebt en niet kunt overstappen naar die aanbieding. Dat past niet bij hun purpose 'jouw partner voor de toekomst' en heeft ook niets te maken met hun pay-off ‘The future is exciting. Ready?’. Dat moest dus anders.

Van de nieuwsbrief hebben we een inspiratieplatform gemaakt. De content op het platform werd opgedeeld in drie categorieën: Future, Exciting en Ready. ‘Future’ staat voor toekomstmuziek; ontwikkelingen die nu nog hersenspinsels zijn en alleen in 3D, Tedtalks en moodfilms bestaan. ‘Exciting’ is concreter, denk aan beta versie’s van apps, gefunde Kickstartprojecten of de eerste batch Bluetooth yogamatten. ‘Ready’ is wat je nu gewoon kunt kopen in de winkel of downloaden in de app store.

De e-mail werd vanaf nu de aanjager van een inspiratieplatform samen met de social channels van Vodafone. Hierdoor kreeg de e-mail niet alleen een andere functie, maar ook een andere look en tone, passend bij de redactionele content, uitnodigend en inspirerend. De nieuwsbrief werd niet alleen beter gelezen en relevanter gepercipieerd, maar ook het merk Vodafone werd op de juiste manier geladen. Plotseling viel de pay-off op z’n plek en werd de missie om ‘jouw partner voor de toekomst te zijn’ begrepen.

Dit had gevolgen voor de lay-out, copy, maar vooral voor de content zelf. Vanaf nu werden er maandelijkse redactie-meetings gehouden met trendspotters, strategen, tech-influencers en creatie. Elke maandelijkse nieuwsbrief kreeg zijn eigen thema. Denk aan 'health', 'living', 'travelling'.

Het platform in combinatie met de nieuwe mail werden goed ontvangen door de Vodafone-klanten en leiden tot hogere clickrates (tot over de 25%), een uitstekende NPS (Net Promoter Score) en terugkerende website bezoeken. Maar het mooiste was dat dit het eerste echte wapenfeit was van het vernieuwde Vodafone en dat de internationale pay-off (The future is exciting. Ready?) eindelijk begrepen werd.

Project Details

Categories:

Content
CRM
Online

Client:

Vodafone

Project Date:

5 april 2019